Η ιστορία

Δελφοί – Delphi

Στους πρόποδες του Παρνασσού, ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού.

Εδώ, μπορεί κανείς να απολαύσει το απίστευτο φυσικό κάλλος του τοπίου το οποίο αποτέλεσε και την δική μας πηγή έμπνευσης. Μια μικρή στάση πάνω από τις Φαιδριάδες αφήνει τον επισκέπτη έκθαμβο στη μοναδική θέα που απλώνεται μπροστά του. Στα πόδια του ο αρχαιολογικός χώρος, λίγο πιο πέρα ο ελαιώνας του Χρισσού και της Άμφισσας και στο βάθος η παραλία της Ιτέας και το Γαλαξίδι, σαν στολίδι στον Κορινθιακό. Το βλέμμα φτάνει μέχρι τις ακτές της Πελοποννήσου και αντικρίζει έναν μοναδικό χρωματικό συνδυασμό, βουνού και θάλασσας κάτω από το απέραντο γαλάζιο του μεσογειακού ουρανού.

Οι Δελφοί συγκαταλέγονται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης επισκεπτών από όλον τον κόσμο.
Το όνομα
Το λογότυπο
Η εταιρεία
 
Aπολαύστε Υπεύθυνα EΛΙΞΗ Α.Ε. © 2013. All rights reserved
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31/12/2015
FACEBOOK | TWITTER